MENY

beskrivning LOVE Collage

Jag har fått många mail och ett par kommentarer med frågor hur jag gjort mitt collage LOVE på Kate & Niklas. Det är superenkelt och går att variera i det oändliga. Jag ska försöka mig på att ge er en steg-för-steg beskrivning hur jag gjorde mitt collage.

1. Öppna ett tomt dokument i Photoshop i önskat format. Jag har gjort mitt collage ca 30×30 cm.
2. Skriv in ditt ord, en bokstav per lager

3. Öppna de fotografier som ska vara med i collaget.

4. Aktivera fotografiet genom att klicka på det. Markera ditt fotografi, Ctrl+A och kopiera ditt fotografi Ctrl+C
5. Aktivera collagemallen och markera det lager där fotografiet ska placeras genom att klicka på den bokstaven i lagerpaletten.
6. Klistra in ditt fotografi (Ctrl+V) i collagemallen. Ett nytt lager med din bild skapas ovanför den bokstav du valt. Fotografiet är nu alldeles för stort för att få plats i din bokstav och behöver förminskas.
7. Markera först ditt fotografilager, högerklicka och välj Create Clippingmask. Ditt lager med fotografi kopplas ihop med ditt bokstavslager. En pil visar detta i fotografilagret.

8. Passa nu in ditt fotografi i din bokstav genom att klicka Ctrl+T och förminska ditt fotografi. När du är klar -dubbelklicka för att bekräfta den nya storleken. Flytta ditt foto dit du vill ha det och gör sedan klart de andra bokstäverna.
Tips! Håll nere Shift-tangenten samtidigt så att fotografiet blir förminskat proportionerligt.

Hoppas att min beskrivning är till hjälp för någon.
Lycka till med dina collage =)