MENY

Hej och varmt välkommen hit!

 

Det är jag som är Jenny! Fotograf Malmö och Lund inom barnfoto, babyfoto, nyfödd och gravidfoto. Jag är så glad att du hittat mig!

kategorier i bloggen

beskrivning LOVE Collage

Jag har fått många mail och ett par kommentarer med frågor hur jag gjort mitt collage LOVE på Kate & Niklas. Det är superenkelt och går att variera i det oändliga. Jag ska försöka mig på att ge er en steg-för-steg beskrivning hur jag gjorde mitt collage.

1. Öppna ett tomt dokument i Photoshop i önskat format. Jag har gjort mitt collage ca 30×30 cm.
2. Skriv in ditt ord, en bokstav per lager

3. Öppna de fotografier som ska vara med i collaget.

4. Aktivera fotografiet genom att klicka på det. Markera ditt fotografi, Ctrl+A och kopiera ditt fotografi Ctrl+C
5. Aktivera collagemallen och markera det lager där fotografiet ska placeras genom att klicka på den bokstaven i lagerpaletten.
6. Klistra in ditt fotografi (Ctrl+V) i collagemallen. Ett nytt lager med din bild skapas ovanför den bokstav du valt. Fotografiet är nu alldeles för stort för att få plats i din bokstav och behöver förminskas.
7. Markera först ditt fotografilager, högerklicka och välj Create Clippingmask. Ditt lager med fotografi kopplas ihop med ditt bokstavslager. En pil visar detta i fotografilagret.

8. Passa nu in ditt fotografi i din bokstav genom att klicka Ctrl+T och förminska ditt fotografi. När du är klar -dubbelklicka för att bekräfta den nya storleken. Flytta ditt foto dit du vill ha det och gör sedan klart de andra bokstäverna.
Tips! Håll nere Shift-tangenten samtidigt så att fotografiet blir förminskat proportionerligt.

Hoppas att min beskrivning är till hjälp för någon.
Lycka till med dina collage =)