MENY

Hej och varmt välkommen hit!

 

Det är jag som är Jenny! Fotograf Malmö och Lund inom barnfoto, babyfoto, nyfödd och gravidfoto. Jag är så glad att du hittat mig!

kategorier i bloggen

Tips inför familjefotografering utomhus – familjefotograf Malmö

Att förbereda sig noggrant för en familjefotografering utomhus kan göra hela upplevelsen till en härlig stund för hela familjen och resultatet blir vackra bilder som ni kommer att uppskatta i många år framöver. Här är mina bästa tips för en lyckad familjefotografering utomhus:

Planera klädval och färgskala

Samordna kläderna för hela familjen så att de harmoniserar, men undvik att helt matcha. En enkel regel är att välja en grundfärg och sedan komplettera den med accentfärger. Mjuka och neutrala färger fungerar ofta bra utomhus, eftersom de smälter in i naturliga omgivningar. Undvik starka mönster eller logotyper som kan distrahera från familjemedlemmarnas ansikten. Tänk också på vädret och klä er lämpligt för säsongen.

  • Sikta på att koordinera snarare än matcha. Att vara riktigt matchy-matchy kan bli lite för mycket och kan ibland vara lite distraherande i bilden. Lite för perfekt. Välj istället ut olika outfits för respektive familjemedlem, men se till att de kompletterar varandra. (Att välja kläder till mamma först och sedan välja koordinerande kläder för varje familjemedlem kan hjälpa om du behöver något att utgå från.)
  • Tänk på din bakgrund och hur den kommer att se ut med dina färgval på din outfit. Till exempel är pasteller bra på stranden medan juveltoner fungerar bra för bilder i grönska och parken.
  • Klä dig efter vädret! Särskilt på hösten kan vädret vara minst sagt oförutsägbart, så håll ett öga på prognosen för ditt fotograferingsdatum och klä dig därefter. Vid regn bokar vi om men annars kör vi. Att ha lager på lager kan vara till hjälp om det ser ut som att vara lite kallare. Det viktigaste är att det ser bra ut och känns bekvämt så att du kan ha en fin fotostund.
Familjefotograf Malmö, Familjefotograf Lund

Tidpunkt på dagen för din familjefotografering

Diskutera med din fotograf om platsen och tidpunkten för fotograferingen. Ljuset är avgörande för en lyckad utomhusfotografering, och den gyllene timmen (tidig morgon eller sen eftermiddag) ger det mest fördelaktiga ljuset. Välj en plats som passar bra för er som familj, som en park, strand eller trädgård. Åldrarna på barnen kan spela in här. Barn i åldern upp till 3 år är bättre i en park, grönska än på stranden där det kommer vara svårt att få fina porträtt då hav och strand tar för mycket fokus. Vill ni inte alls fokusera på porträtt utan bara ha bilder in action kan det funka bra med strand.

Familjefoto utomhus nära Malmö och Lund

Förbered barnen inför er familjefotografering

För barnen kan en familjefotografering vara spännande men också utmanande. Prata med dem i förväg om vad de kan förvänta sig och gör fotograferingen till en rolig upplevelse snarare än en plikt. Ta med leksaker eller aktiviteter som kan hjälpa till att hålla dem engagerade och glada under fotograferingen. Tänk då på att leksakerna ska kunna vara med på bilderna!!! För de vuxna i familjenär det viktigt att komma avslappnad och positiv till fotograferingen.

Sammanfattningsvis är noggrann planering och förberedelse nyckeln till en lyckad familjefotografering utomhus.

Familjefotografering Alnarp

Ha kul!

Slutligen, ett av de bästa tipsen för familjefoto utomhus under sensommar / höst jag kan ge dig är att koppla av och ha kul under din session! När du väl är där, oroa dig inte för disken du lämnade på diskbänken, lämna jobbmobilen hemma och fundera inte på ditt val av klädsel och stressa inte över om dina barn kommer att le på bilderna. Fokusera istället bara på vara där och slappna av så blir det väldigt roligt. Tillsammans skapar vi oförglömliga minnen!

Utomhusfoton – Malmö familjefotograf

Jag jobbar sedan 15 år tillbaka som barnfotograf och familjefotograf och är specialiserad på att fotografera familjer runt Malmö och Lund. Jag hoppas att mina ”Tips för utomhus familjefotograferingar” som jag skrivit här kan vara till hjälp. Om du är intresserad av att höra mer och diskutera mer kring en bokning av familjefotografering, bara hör av dig!

Inte redo att boka än? Följ mig gärna på Instagram och Facebook så hoppas jag att vi ses längre fram!

JENNY SANDBERG fotograferar barn och familjer i hela Skåne, studion finns i Lomma hamn. Fotograf Malmö och Fotograf Lund.