MENY

SENASTE INLÄGGEN

Läs mer...

Om Fotograf Jenny Sandberg

Fotograf Jenny Sandberg – specialiserad fotograf inom barn och nyfödda. Studion finns i Lomma, nere i hamnen, som ligger väldigt nära Lund, Malmö och inte långt från Helsingborg heller för den delen.

Hur det hela började…

Jag startade företaget 2008 och körde igång 2009 på heltid, en dröm väcktes ett par år tidigare, när jag fått barn nummer 2 och började med scrapbooking. Jag dokumenterade mina egna barn och gjorde väldekorerade album – och där börjar min resa kan man säga. Det började med att jag fick frågor från andra som läste min blogg om att ta fina bilder även på deras barn och började ta lite uppdrag vid sidan av mitt jobb som systemvetare. Foto är dock något som alltid varit med mig, redan på högstadiet höll jag på hemma och framkallade i mitt lilla labb inne på toaletten =)

Hur blev det att jag vågade… Jag jobbade i den då skakiga IT-branchen och blev uppsagd från min tjänst när jag då var gravid med vår yngsta dotter (tror jag var i vecka 22) och det var inte helt enkelt att skaffa en ny tjänst som höggravid. Det var där och då jag bestämde mig att våga satsa på min dröm att jobba som fotograf. Tur i oturen kan man säga att jag blev uppsagd. Jag hade nog aldrig vågat ta steget om det inte hänt. Gick det inte kunde jag ju alltid gå tillbaka till mitt jobb som webbdesigner på något annat företag. Så jag kastade mig ut med full support av David. Bästa jag gjort!!!

Bröllopen trillade in och barnfotograferingar fylldes på. Jag åkte runt och fotograferade i hela Sverige tillsammans med min nyfödda lilla bebis som bihang och även D fick följa med mig på bröllopen som barnpassning eftersom M fortfarande ammades. Det gick kanon!

Hemmastudio

Barn är det roligaste jag vet och för att kunna fota dessa året om byggde jag upp en en studio hemma, först med dagsljus i vardagsrummet men det dröjde inte länge innan studion stod där med ljus, bakgrunder, reflexskärmar och rekvisita i alla hörn. Ska det va, får det vara ordentligt är min melodi. Fördelen med hemmastudion var att jag fick städa rent från mina egna barn varje dag innan kunderna kom. Så vi hade väldigt städat under dessa åren =)

Den riktiga studion … när studion flyttade hemifrån

2015 flyttade studion hemifrån till Lomma hamn där jag nu har min studio. En mysig lokal som jag inrett hemtrevligt för att få en känsla av att det ska vara personligt och tryggt att komma till mig. Alla kunder tycker det är supermysig och jag tycker det är den bästa platsen att vara på! Ett lugn som infinner sig när jag kliver innanför dörren till studion.

Jag fotograferar mest nyfödda och små bebisar och barn i alla åldrar men även många gravida då gravidfoto är väldigt populärt. En hel del företagsfotograferingar hinns också med, då oftast ute hos kund men också enkla CV fotograferingar i studion.

När du kommer till mig har jag ett superfint förråd med rekvisita för barnen och för gravida finns klänningar och tyger. Allt är noga utvalt.

Jag ÄLSKAR utomhusfotografering och fotograferar massor av fina barn och familjer här i Lomma och Bjärred under sommarhalvåret och varvar det med studiofotograferingarna för de minsta. En perfekt kombo. Ja, jag älskar variationen av stora och små barn och olika miljöer – i studio och utomhus.

Utbildningar och utveckling

Under åren har jag sedan gått massor av olika workshops – nyföddfotografering, Beloved, bröllop, ljussättning, certifiering för porträttfotografer, gesällbrev, FineArt porträtt och företagsinriktade kurser. Det är alltid lika inspirerande att träffa likasinnade och mitt närverk med fotografer i hela Sverige har växt och når från söder till norr. En stor inspiration, som gav mycket utveckling, var SM i fotografi som jag var med och anordnade under ett år på Grand Hotell i Lund och sen har jag varit med och tävlat själv under flera år. Jag har fått många fina priser för mina bilder. Guld, Silver, Brons och en hög fina diplom.

Får se vad nästa roliga utmaning blir … för det kommer hela tiden något nytt och spännande som egen företagare!

Hoppas du tyckte det var roligt att läsa lite om min resa!
Har du vågat satsa på något du brinner för?!


Varmt välkommen till mig och min fina mysiga studio i Lomma <3
Jenny

fotograf Jenny sandberg, studio lomma, fotograf lomma, fotograf lund, fotograf Malmö

FOLIOBOXEN

Detta är senaste tillskottet i produktsortimentet. En välgjord oerhört vacker box i storleken 20×25 cm som är av högsta kvalitet och har flera fina användningsområden.

Du kan:

1. … ha bilden stående på ett bordstaffli
2. … rama in för att skapa en fotovägg
3. … ge bort i present (och behålla de flesta själv såklart!)
BONUS – det ingår matchande digitala bilder till boxen.

Du kan välja utseende på boxen själv eller få den i standardutförande. Det kostar inget extra.
1. Du väljer material mellan ekoläder, linne, eko-mocka och sammet.
2. Det finns en uppsjö av olika färger att välja mellan i alla material.
3. Lägg till namn på boxen. + 200 kr

Måste ses! Den är helt outstanding!!!

Denna boxen är standard, Grått läder med grå mocka. Plats för upp till 20 bilder

Före och efter bilder

Bilder som du beställer hos mig som färdiga fysiska produkter arbetar jag med i detalj för att ditt hantverk ska få mitt unika konstnärliga uttryck. Du kan här se några exempel på hur bilden är smakfullt bearbetad. Retuscheringen innebär att jag tar bort ojämnheter i huden, detaljer som hårstrå över ögonen, jämnar till bakgrunden och slutligen målar med skuggor och ljus i partier för att skapa ett konstnärligt uttryck som påminner om målningar. Ett äkta hantverk!

Före och efter bilder med retuschering

Före
Efter

Gravidfotografering – ett minne för livet!

Stort stort grattis om du bär på det finaste du har! Att fotografera gravida är roligt och inspirerande. Du kommer att få ett minne för livet. Även om man känner sig vacker eller stor och klumpig (tro mig man känner båda!) så kommer dessa bilderna att få dig att minnas tillbaka på tiden innan bebisen var här. Den tiden som aldrig känns som om den existerat.

Vi jobbar med ljus för att skapa konstnärliga porträtt som du kommer att glädjas åt och minnas långt efter att din lilla bebis kommit till världen. 

gravidfoto lund, gravidfoto malmö, gravidfotografering, gravidfotograf, gravid, gravidfoto lomma, gravidfotografering Skåne, fotograf lomma, fotograf lund, nyföddfoto, nyföddfotografering
Gravidfotografering, Gravidfoto Lund, Gravidfoto Malmö, Gravidfotografering Skåne, Fotograf Malmö
gravidfoto lund, gravidfoto malmö, gravidfotografering, gravidfotograf, gravid, gravidfoto lomma, gravidfotografering Skåne, fotograf lomma, fotograf lund, nyföddfoto, nyföddfotografering
gravidfoto lund, gravidfoto malmö, gravidfotograf, gravidfotografering lund, gravidfotograf lund
gravidfoto lund, gravidfoto malmö, gravidfotografering, gravidfotograf, gravid, gravidfoto lomma, gravidfotografering SkåneDet känns obekvämt?!
Ingen känner sig bekväm att komma till en gravidplåtning. Men jag LOVAR att du kommer känna dig trygg och säker hela vägen och du blir guidad genom hela fotograferingen!

När ska jag fotografera magen?
Gravidfotografering rekommenderar jag att göra mellan vecka 30-35, då du fått en fin rund mage och fortfarande kan röra dig ganska bra.

Vad ska jag ha på mig?
Jag rekommenderar bilder i underkläder för att framhäva magen. Det finns även 6 olika vackra gravidklänningar att låna i studion och flera olika tyger för drapering. Olika stilar för olika personligheter. Se mer i galleriet. Det finns även flera olika tyger/tyll att använda som rekvisita

Är du nyfiken och vill höra mer? Eller vill du boka en tid? Hör av dig så berättar jag mer!

Vad kostar en barnfotografering?

En barnfotografering är en superfin gåva till sig själv och barnet, familjen, mormor och morfar, farmor och farfar och barnets framtida barn. Idag har vi blivit bortskämda med att snabbt kunna ta fram vår mobil och fånga vardagliga minnen. Supervärda! Det är så värdefullt. Att gå till fotografen är annorlunda, här tar vi bilder utan störande saker i bakgrunden, lekfulla bilder som speglar ditt barn men i fin miljö med noga utvald bakgrund, fina kläder, favoritnallen -superfina vackra bilder värda att hänga på väggen och förvalta i vackra album. Hela livet!

Vad kostar det?
Du betalar för det du beställer och min tid. Dina önskemål och din budget styr vad det får kosta för dig. Hos mig betalar du först för fototiden, vilket är min tid, min planering innan fotograferingen, administration och allt runt omkring. Allt i min studio är noga utvalt och unikt. Du betalar denna fotoavgiften som är olika beroende på hur lång session vi bokar. Du hittar priser för fotoavgifterna här.

Priset för en barnfotografering bestämmer du själv, utifrån dina önskemål och din budget.

Vad vill du göra med bilderna? Färdiga produkter? Digitalt?

Det svåra är att bestämma sig. Vad vill du göra med bilderna? Det finns ju SÅ mycket fint! Därför har jag visningsprodukter på allt i studion som du kan titta på, fota av och även få komma på en bildvisning om du önskar det. Numera har jag webbgalleri som du beställer från, hemma i lugn och ro. Men självklart hjälper jag dig. Vilken stil av ram passar hos dig? Hur stor tavla kan vi ha? Vill vi hellre ha ett album? En fotobok att spara alla fina uttryck? Vad gillar jag bäst glas eller laminerat, canvas eller standout? Jag vägleder dig gärna och förklarar allt noga så att du känner dig trygg i dina val. Det blir fantastiska resultat och en inredningsdetalj värd att hängas på hedersplatsen i ditt hem. Du kan läsa mer om bokningsavgifter och priser för mina produkter här.

Jag har alltid några färdiga paketlösningar till dig som vill ha digitala bilder och färdiga produkter. Du kan även beställa endast digitala bilder. Vissa kunder beställer endast t.ex. 5 digitala för 3750 kronor och några vill ha ett par större fina tavlor och ett album som kan kosta 15 000 kronor. Det finns något för alla både i smak och tycke och budget.

Kontakta mig med frågor och om du vill ha hela kompletta prislistan.

Du är supervälkommen till mig! En barnfotografering är ett minne för livet hur klyschigt det än låter ;)

Priser barnfotografering

Hur går en fotografering till?

  1. KONTAKTA MIG & BOKA TID

Vad roligt att du är intresserad av en fotografering?! Du kan kontakta mig via mail, ringa, skicka SMS eller enklast att lämna dina kontaktuppgifter via hemsidan så mejlar jag dig mer info och några olika tidsförslag. Vi bokar en tid för din fotografering, vanligtvis 1-3 veckor framåt, när det passar er bäst. Jag rekommenderar alltid att utgå från barnen, när är barnen piggast och har mest energi. För det ÄR intensivt och mycket uppmärksamhet på korttid under en fotografering (det kan göra vem som helst trött ).

När vi har hittat en tid får du en bokningsbekräftelse via email med tips inför fotograferingen. Jag skickar även en faktura för fotograferingsavgiften. Vill du ringa mig kan vi prata om dina specifika önskemål, vilka bilder du gillar bäst i mitt galleri och vad du har tänkt göra med dina bilder, annars tar vi det på plats vid fotograferingstillfället. 

1. Du betalar först för din bokade tid för fotograferingen. 

2. Du beställer sedan de bilder och produkter som du tycker mest om via ett webbgalleri. Se prisexempel längre ner.

Babyfotograf Lund, Barnfotograf Lund, Barnfotograf Malmö, Babyfotograf Malmö, Barnfotograf Lund,

2. TILL FOTOTILLFÄLLET

Ni kommer till studion, ca 5 min innan bokad tid. Det är enkelt att komma in i studion och parkering finns 100 m bort på torget utanför studion. Gratis med p-skiva.

Beroende på vilken typ av fotografering du bokat kan det ta allt från 25 minuter till 2 timmar. Det är bäst om barn/en är ombytta när ni kommer så de slipper stressen med det direkt innan vi ska fotograferas. Barnen tycker oftast det är jobbigt och lite obekvämt när man kommer till en ny miljö. Vi väljer en bakgrund som matchar kläderna och tar fram rekvisita som du/barnen fastnar för. Jag fotograferar med blixt på stativ men kamera i handen. 

När det gäller barnfotografeirng är det teamwork som gäller mellan oss. Jag ger dig instruktioner om hur du bäst kan hjälpa till. Jag är tydlig i min guidning så att tillsammans skapa vi en bra urval av bilder! Jag försöker skapa en eller två bilderserier för alla fotograferingar. Något med en mjuk ljussättning och någoting med en mer dramatiskt ljussättning. Är alla i bra form kanske vi hinner med en klädbyte.

Direkt efter fotograferingen tar vi några minuter att tittar tillsammans på mitt produktsortiment (tavlor och album) så du känner vad du fastnar för och kan föreställa dig hemma. Du får gärna ta bilder med din telefon på de olika exemplar du gillar.

3. VÄLJA OCH BESTÄLLA BILDER & PRODUKTER

Ett par dagar (2-5 dagar) efter vår fotografering får du en länk skickad till dig med ett webbgalleri. Där finns alla bästa bilderna från fotograferingen, oftast ca 20-40 st unika bilder). Du kan här enkelt skapa favoritlistor, se paket, produkter och lägga din beställning hemifrån i lugn och ro. Har du frågor så finns jag naturligtvis tillgänglig att hjälpa till om du behöver. Du kan beställa färdiga paket med digitala bilder och fina produkter eller välja ut de produkter som du önskar.Du beställer bara de bilder som du älskar i det format som passar dig.Olika från priser på alla mina vackra handgjorda produkter hittar du här.

Mina mest populära produkter finns att beställa via webbshoppen: Tavlor, standouts, collage tavlor, fotoböcker samt digitala bilder. Betalning sker via faktura/BankGiro eller med hjälpa av Svea Ekonomi för delbetalning.

Jag hoppas att vi ses! Varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller vill boka en tid!


Babyfotograf Lund, Barnfotograf Lund, Barnfotograf Malmö, Babyfotograf Malmö, 1årsfotografering Lund,

Företagsporträtt, personalporträtt, kommersiella uppdrag

Jag har nyligen lanserat en helt ny hemsida för mina företagsuppdrag. Jag fotograferar företag, stora som små,i hela Skåne, framförallt i Lund, Malmö & Helsingborg. Uppdragen är av stor bredd inom porträttfotografi som t.ex VD porträtt, företagsporträtt, gruppbilder, personalporträtt men också författarporträtt, artist- och statistfoto.

Är ni intresserade av att anlita mig till ditt företag? Läs mer här och mejla mig så bokar vi en tid.

fotografjennysandberg.se

Varmt välkomna!

CVbild/Profilbild/LinkedIn

Ansiktet utåt online är det ofta första intrycket. Se till att ha en professionell bild att visa vem du är på dina sociala medier. Det är en viktig pusselbit i att kunna marknadsföra sig på bästa sätt. Jag skulle säga att ett bra foto till din CV eller LinkedIn profil är a och o. En bild som visar vem du är och ditt absolut bästa jag.

Jag hjälper dig gärna med detta!

Läs mer här och boka.

Olika bakgrunde att välja mellan – klassisk vit eller så väljer du beige, brun, svart

Rekvisita i studion

Jag har fyllt min studio med rekvisita som jag har valt ut med omsorg. Jag använder allt som finns i studion mer eller mindre. Finns allt du ser nedan och lite till. Jag har även olika bakgrunder att välja mellan, den klassiska beiga, brun, svart, vit och blå. Vi väljer det som passar bäst till de kläder ni har med er. Rekvisita väljs utifrån ålder på barnen och vilken nivå av bus dem har.

En ettåring kan lätt avverka halva rekvisita förrådet =)

Babyfotograf Lund, Barnfotograf Lund, Barnfotograf Malmö, Babyfotograf Malmö, Barnfotograf Lund,
Babyfotograf Lund, Barnfotograf Lund, Barnfotograf Malmö, Babyfotograf Malmö, Barnfotograf Lund,
EN TRADITIONELL KORGSTOL FÖR 1 ÅRINGAR OCH UPP TILL 5 ÅR
Fotograf Lund, Fotograf Malmö, Barnfotograf Lund, Barnfotograf Malmö
EN FIN SÄNG FÖR NYFÖDDA OCH UPP TILL 1 ÅR
Babyfotograf Lund, Barnfotograf Lund, Barnfotograf Malmö, Babyfotograf Malmö, Barnfotograf Lund,
EN TILL SÄNG!
Fotograf Lund, Fotograf Malmö, Barnfotograf Lund, Barnfotograf Malmö
EN MINIFÅTÖLJ TILL DE MINSTA SOM ÄNNU INTE KAN SITTA
Babyfotograf Lund, Barnfotograf Lund, Barnfotograf Malmö, Babyfotograf Malmö, 1årsfotografering Lund,
EN ROLIG LÅDA ATT ANVÄNDA SOM BÅT! STOPPAR DE MEST RÖRLIGA BARNEN EN LITEN LITEN STUND :)
Babyfotograf Lund, Barnfotograf Lund, Barnfotograf Malmö, Babyfotograf Malmö, 1årsfotografering Lund,
EN LITEN FIN MINI FÅTÖLJ
Babyfotograf Lund, Barnfotograf Lund, Barnfotograf Malmö, Babyfotograf Malmö, 1årsfotografering Lund,
MASSA ROLIGA BOLLAR!
Babyfotograf Lund, Barnfotograf Lund, Barnfotograf Malmö, Babyfotograf Malmö, 1årsfotografering Lund,
EN FIN PALL FÖR BEBIS, SYSKON OCH FAMILJ (HÄR KAN VI SITTA NÄRA!)
EN FIN VINTAGE PALL
EN GAMMAL GAMMAL HINK
EN GAMMAL SKÅL, FÖR NYFÖDDA UPP TILL 1 ÅR
Nyföddfoto, babyfoto, nyföddfotografering, fotograf lomma, fotograf lund, babyfotograf lund, babyfotograf malmö, nyföddfoto malmö
Barnfotograf Lund, Barnfoto Lund, Barnfotografering Skåne, Barnfoto Malmö
MIN MEST ANVÄNDA STOL (finns även en i vitt)
En vacker sammets fåtölj
Fotograf Lomma, Fotograf Bjärred, Fotograf Löddeköpinge, Fotograf Lund, Fotograf Malmö
EN SÄNG, för nyfödda och upp till 1 år